Google Görseller Çöplüğü

Google, bildiğimiz gibi büyük bir şirket, kendilerinden önce aynı girişimde bulunanlar olmuştu. Google farklı yol izleyerek büyüdü, gelişti ve dünyanın en çok kullanılan arama motoru haline geldi. Tabii ki daha sonra yeni projeler üreterek büyümeye devam etti. Birçok projesinden istediği başarıyı elde edemediyse de hala popülaritesini korumakta.


En çok kullandığımız ürünlerinden biride Google Images (Google Görseller). Yeni bir özellikte eklendi. Bilgisayarınızda bulunan bir resmide arama kutusuna sürükle bırak yaparak da, arama yapabilme imkanı bulunmakta. Fakat Google o kadar çöplük haline geldi ki, artık aradığımız şeyleri bulmak eskisi kadar kolay değil. Google ile beraber sitelerin tag(etiket)larını gereksiz her şeyi vermesinden de kaynaklanıyor. 

Yaklaşık bundan bir ay önce blog yazıma resim arıyordum. Google görsellere arama kelimemi yazdığımda inanılmaz farklı sonuçlarla karşılaştım. Örnek “36” sayısını arattığımda, manken resimleri, dizi bölümleri vs vs bir çok alakasız sonuçlar çıkıyor (bkz: http://goo.gl/4Ek5x ) . Eğer arama parametrelerini bilmiyorsanız Google sizi istemediğiniz yere götürecektir. Bu parametreleri birçok yerde yazıldığı için burada tekrar yazmıyorum ama burayı http://goo.gl/sG9WB kontrol etmenizi öneririm. Bu konu hakkında Google ne gibi çalışmalar yapıyor bilmiyorum ama eğer bununla ilgili bir çalışma olmazsa internet artık hiçbirşey bulunamaz hale gelmesi kaçınılamaz. İleriki günlerde bununla ilgili daha geniş bir yazı yazmak istiyorum, gelen geri bildirimlere göre şekil alacaktır.
Bu yazı için bile resim ararken nelerle karşılaştım bilemesiniz :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.