Google, Blogspot'u HTTPS Geçirdi.

Bildiğimiz gibi güvenlik gün geçtikçe hayatımızdaki yerini sağlamlaştırıyor.  Birçok şirkette bu durumun farkında olduğu için önlemler alıp, çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalardan biride şüphesiz ki HTTPS protokolü. Google, HTTPS desteğini daha önce birçok servisi (Gmail, Calender, Drive, AdWords vs) için kullanmaya başlamıştı. Ve şimdi ise bu desteği Blogger için de kullanmaya başladı. Kısaca HTTPS ( Secure Hypertext Transfer Protocol ve ya güvenli hiper metin aktarım iletişim kuralı) HTTP'nin SSL ile birleştirilmiş olanıdır. Klasik HTTP protokolüne SSL protokolünün eklenmesi ile oluşmuştur.

Bilindiği üzere Google yaklaşık 1 yıl önce HTTPS kullanımının aramalarda etkili olacağını ve bununla ilgili çalışmalarının olduğunu açıklamıştı. Bu girişim ile de bloggerda yayın yapan yazarlarına yeni bir fırsat oluşturduğu söylenebilir.

Üzücü bir haber de Google bu hizmeti şuan sadece blogspot alt alan adı ile yayın yapan bloglara veriyor. Özel alan adı kullananların bu hizmetten faydalanabilmesi için bir süre daha beklemeleri gerekiyor.

Bu hizmete kullanmaya başladığınız andan itibaren bazı uyumsuzluklar yaşayabilirsiniz. Bu uyumsuzluklar en kısa sürede düzeltilecektir.

1. Blogger hesabınıza giriş yapınız.

2. Ayarlar → Temel seçeneğinde, HTTPS ayarları → HTTPS kullanılabilirliği seçeneğindeki “Evet” i seçiniz.

3. HTTPS’i etkinleştirdiğiniz zaman, blog girişlerinde HTTP ve HTTPS protokolleri üzerinden erişilebilirlik etkin duruma gelecektir

Blogger HTTPS 
.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.