Almanca için yardımcı kaynaklar

almanca-ögrenmek
Almanca öğrenme
Blogumda zaman zaman almanca kaynaklar, notlar ve size yardımcı olabilecek materyaller vereceğim. Bu yazımda ileriki yazılarıma destek olması için bazı siteler vereceğim. Bu siteler eminim her zaman çok işinize yarayacaktır.
Deutsche Welle; almanca öğrenmek için sağlam bir kaynaktır. Diyaloglar, sesli haberler vs bulundurur.
Delfin Online Übung; bilirsiniz ki okumak ve çalışmak, alıştırma yapmadan hiçbir şeydir. Bunun için kitaplarda alabilirsiniz. Delfin zaten almanca alıştırma için kullanılan bir kitaptır burada ise çevrimiçi olarak alıştırma yapmamız içindir.
Iohnepunkt; sanırım Türkler tarafından hazırlanmış. Normalde kelime öğrenmek için sürekli size sorulması gerekir. Eğer bunu yapacak bir arkadaşınız yoksa ve ya bununla ilgili program kurmak istemiyorsanız bu site sizin için. Kendinize bir hesap açtığınızda daha çok imkânlar sunuyor.
Reverso; normal bilinen kelime çeviri sitelerinden bir tanesi yalnız Türkçe çeviri henüz bulunmamakta ve ne zaman gelir bilmiyoruz :( Herkes bilir ki dil öğrenirken en zor olanı fiil çekimleridir. İngilizcede olduğu gibi Almancada da fiiller düzenli ve düzensiz olarak ayrılır.
Düzenli fiiller kolay olsa da düzensiz fiil çekimleri zordur. Bu site bu iş için harika bir site, bütün zamanlara göre fiil çekimleri kısa sürede karışımıza geliyor.

Mein-Deutschbuch; tamamen almanca olan bu siteyi almanca giriş kısmını hallettikten sonra rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Dil bilgisi, okuma ve anlama alıştırmaları vs bulunuyor. Dilbilgisi anlatımı örneklerle beraber gayet açık durumda anlatılmış.
BBC; eğer İngilizceniz iyiyse bu sitede almanca diyalogların İngilizceye çevirilmiş halleri var.
Şimdilik bu kadar zaman geçtikçe kullandığım ve ya inceleyip hoşuma giden, faydalı olacağına inandığım siteleri de burada yayınlayacağım.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.