Java'da nasılsın?

viyana-teknik-universitesi
Kurt ve Kuzu

  Viyana Teknik Üniversitesi(Technische Universität Wien)’nde okuyanlar bilir, burada her zaman “okul nasıl biter?”, “bu okulu kısa bitirmenin yolları nedir?” gibi konular çok konuşulur. Bir gün bende bu konuyla ilgili 5 yıldır burada okuyan ve bizim bölümde olan biriyle konuşurken, “bir olay anlatayım sen kendin karar ver” dedi.

  Sonra olayı anlatmaya başladı. Kütüphanede asansörle 5. kata çıkarken hemen yanına okulda çok görmediği bir arkadaş yanaşır, şöyle bir diyalog geçer:

B(bizim arkadaş)

A: Nasılsın?

B: İyiyim teşekkürler, sen?

A: Yok Java’da nasılsın?

B: Nasıl, bilmem (afallama)

A: Tamam o zaman görüşürüz.

"Karar ver şimdi" dedi. Ben şaka yaptığını düşündüm ama şaka yapacak biri değildi. “Okul böyle bitiriliyor” dedi. Ben hiçbir şekilde bunu doğru bulmadım ama doğru bulanlar var. Şimdi de sizden bir cevap bekliyorum. Sizce bu şekilde derslere odaklanıp kimseyle ders dışında görüşmeden mi devam etmek yoksa insanlarla diyalog halinde mi ilerlemek?

Cevaplarınızı çok merak ediyorum. Buradan millete yeni yol çizdirebilirsiniz iyi düşünmek lazım J

1 yorum:

  1. Herkesin hayatta farklı öncelikleri var. Bu yüzden, ne kendini dışarı kapatıp Java'dan başka bir şeyle uğraşmayan hatalı, ne de sosyal hayatını yaşayıp bir şekilde okulunu tamamlayan...
    Ama dahi denen kimselerin en önemli özelliği diğer insanlardan farklı yaşamaları.

    Ben neyi tavsiye ederdim?
    Hepsi için vakit vardır, yeter ki iyi değerlendirmeyi bil.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.