Bilgisayar Mühendisi Olacaklara Birkac Tavsiye



Şuan da Türkiye’de bir çok genç YGS sınavına girdi ve artık LYS sınavına hazırlanıyor. Yaklaşık 2 ay sonrada bütün LYS sınavı bitmiş olacak. LYS sınavından da sanırım 1 ay sonra sonuçlar açıklanacak ve herkes tercihlere başlayacak…

Sistem bellidir. Derece yapanlar mecbur tıp yazmak zorundadır. Ardından mühendislikler gelecektir, puanı çok yüksek değilse de fen-edebiyat fakülteleri tercih listesine girecektir.

Zaten internette sayısız istediğiniz mesleği seçin, sevdiğiniz bölümlere yerleşin çünkü meslek sizin hayatınızdır gibi birçok yazıyı bulabilirsiniz. Bu yüzden çok geniş bir yazı yazmayacağım. Bende bilgisayar mühendisliği okuduğum için birkaç örnek vereceğim.

Eğer lisede sadece Messenger, Facebook, Twitter vs vs  (benim zamanımda kullanan çok azdı ama şimdi epey fazla) kullandıysanız ve bunun dışında bir şey yapmadıysanız. Bilgisayar mühendisliği sizi bekleyen ve tatmin edecek bir bölüm değil. Tabi ki herkes lisede yazılım öğrenmeyebilir ama teknolojiye ve gelişmelere meraklı olmalıdır. Bu alışkanlığı üniversitede kazanırım diyorsanız bu kolay bir iş değil. Lisedeyken sadece internette spor sitelerini takip ediyorsanız, bölüme geçtiğinizde biranda teknoloji odaklı siteleri takip edeceğinizi düşünüyorsanız burada da sizin moralinizi bozacağım maalesef insanlar alışkanlıklarını kolay kolay değiştiremiyor.
Bilgisayar mühendisliği okuyup mail listesini kontrol etmeyen ve cevap vermeyen birçok tanıdığım var. Bu iş böyle yürümez farklı bölümlere bakmalarında fayda var diyorum. Böyle olduğunda ise 4 yıllık eğitim bitiyor ve bilgisayar mühendisleri işsizlikten yakınıyor.

Bir ara bir yerde yine aynı konu üzerine bir tartışma olmuştu. Bir arkadaş gelecek arkadaşlara herkes işsiz seçmeyin demişti. Bende bu konuda o arkadaşa sürekli cevap vermiştim. O zamanlar okulu okumakla olmuyor insanlar pazarlama,ekonomi gibi bir çok konuda araştırmalı okumalı bilmeli dediğimde gülmüştü ve şuan da birçok girişimle karşılaşıyoruz bir çoğu projesini, ürününü pazarlayamadığı için eleniyorlar ve kaybolup gidiyorlar. İş hayatında da kendilerini pazarlayamadığı için işsin kalan bir sürü insan var. Nerden nereye geldim ben :)

Uzun lafın kısası mailine cevap vermeyen, kontrol etmeyen arkadaş bu iş olmaz. Yol yakınken dönmekte fayda var….(Öyle arkadaşlara da bir mesaj göndermiş olalım :))

1 yorum:

  1. SOrma yaa bizim ordada var adam bilgisayar muhedisi okuyor ama adamda bir gram gelisme yok ona bu yaziyi gondereyimde okusun biraz bakalim belki akillanir :D

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.