Viyana Öğrenci Harcamaları


Blogumda  çok farklı konulardan yazarım (Teknik, güvenlik, hayat, öğrencilik, viyana, gezi vs vs). Son zamanlarda çok kişi bana Viyana hakkında soruyor ve gerçekten biliyorum ki internette kaynaklar sınırlı maalesef. Ben ise artık “Viyana Rehberi” diye bir kategoride Viyana’ya öğrenci olarak gelenler ve gelecekler için bilgi amaçlı yazılar yazacağım. İleride tatile gelenler içinde bir kategori oluşturmayı planlıyorum ama zaman diyorum J
Bu yazımda çok sık sorulan aylık harcamalar ne kadar sorusuna yanıt vermeyeceğim JBuraya ortalamaları yazacağım bir nevi anket gibi kendinize uygun olanları ekleyin aylık harcamalarınızı kendiniz hesaplayın J
·         Öncelikle kalacak yer hepimiz için önemlidir. Evler ve yurtlar kişi başı 200-400€ arası olmaktadır. Bu sizin araştırmanız ve şansınızla ilişkili bir durum..
·         Şimdi ise okula devam etmek için yatırmamız gerek harç var. –Şunu da araya sıkıştırayım bizim okuduğumuz üniversiteler burada özel değil devlet üniversitesidir- Viyana Teknik Üniversitesi şuan da dönemlik harcı kaldırdı. Diğer üniversiteler ise 380€ dönemlik ödeme yapmanız gerekmektedir.
·         Üniversiteye başlamayanlar ise Almanca hazırlık kurslarında 400€-750€ arası değişen ücret ödemektedirler.
·         Okula gitmeniz için otobüs, metro, tramvay kullanmak gerekir bunun için yeni kanun ile dönemlik ulaşım kartları 75€ , eğer kartsız yakalanırsanız 100€ cezası vardır. Ulaşım için Ulaşım için Viyana'da ulaşım isimli yazıyı detaylı okuyabilirsiniz. Sağlık sigortası yaptırmak zorundasınız. Bu ise aylık 50€ dur.
·         Eğer yurdunuzda ve ya evinizde internetiniz yok ise aylık 20€ dan başlamaktadır internet tarifeleri ama işinizi görecektir eminim (20 Mbit/s)
·         Telefon için kontür ve ya faturalı hat tercih edebilirsiniz. 10€ -50€ kadar gitmektedir. 10€ işinizi bir müddet görecektir sonrasında telefonda almak isterseniz ve ya çevreniz arttığında faturalı hat almak durumunda kalırsınız. Bu ise telefona ve tarifeye göre değişmektedir. 15€-50€ gibi bir fiyat olacaktır.

·         Sonrasında bunların hepsini hallederseniz rahatlıkla karnınızı doyurabilirsiniz. Evde yemek yaparsanız ortalama 70€-100€ arasında olacaktır. Dışarıda yemek isterseniz günlük 15€-25€ arası olacaktır. Bu fiyatlar normal standartlardır yoksa tabiî ki bir öğünde 50€ da yiyebilirsiniz J
·         Sigara kullanıyorsanız. Günlük 3,50€ - 5€ arasında tutuyor. Ancak Viyana’da tütün çok popülerdir ki en çok gençler içer toplam kağıt, filtre ve tütün 8€ yaklaşık 3-5 gün gitmektedir.
·         Diğer harcamalar ise tamamen size kalmıştır. Cafeler, sosyal aktiviteler, alkol, gece hayatı, kumar vs gibi alışkanlıklarınız ise sıklığına göre cebinizi etkileyecektir J
Yukarıda yazanları artık kendiniz iyice düşünün hesaplayın. Dönem 4 ay sayılmaktadır. Dönemlik ödemeniz gerekenleri ( Ulaşım kartı, Okul harcı) dörde bölüp aylık harcamalarınıza ekleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için mail atın...





1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.