Ben Tatilde Neredeydim? Ne yaptım?



Biraz geç oldu ama yazmadan geçmeyeyim dedim. Çünkü anlatmazsam haksızlık olur diye düşündüm. Geç kalma sebeplerim çok fazla hiç dalmıyorum o kısma direk konuya geçiyorum. :)
Geçen sene dönem arası tatilde Türkiye’ye gelmemiştim yaklaşık 10 ay uzak kalmıştım ve birazda zor olmuştu. Bu dönem tatilinde şubatta gitme kararı aldım. Vizem 15 Ocakta bitiyordu, eğer erken alabilirsem gidecektim. O yüzden kimseye geleceğimi söylemedim. Vizeyi almadan biletimi aldım yoksa çok pahalı olabiliyor, çalışıp para kazansak da öğrenciyiz. :) 25 Ocak için aldım ve çok zorlayarak 24 Ocakta vizemi aldım. Ailem için büyük sürpriz oldu. 

Gelir gelmez tempo başladı. Mshowto bir seminer düzenledi Microsoft Türkiye ofisinde bende konuşmacılardan Eyüp Çelik yakından tanıdığım için katıldım. Çok seminer salonunda kalamadım Eyüp Çelik her zaman ki gibi sunumu son dakikaya bırakmış onunla uğraştık birazda yeni aldığım fotoğraf makinesini denedik. Microsoft-Linux, iOS-Android sonrasında Canon ve Nikon taraflarının da kapıştığını görmüş oldum. :) Daha önce internette tanıdığım ve konuşmacı olarak katıldığım konferanstan tanıyan arkadaşlarla görüşmüş olduk. Dikkatimi çeken Microsoft Türkiye ofisinin girişinde Microsoft Türkiye ile ilgili bir yazı vs yoktu neyse ki kardeşim daha önce katılmış da onun ittirmesiyle girdik.

Sonraki günlerde ilk kez Secwis ekibi olarak toplandık. Gökay Bekşen, Eyüp Çelik ve ekibe yeni katılıp baya aktif olan kardeşim Çağdaşbir toplantı yaptık. İsmail Saygılı ise İngilizce kursundan dolayı katılamadı, umarım iyi gidiyordur. :)


Bir diğer güzellik ise OWASP-TROWASP Mobile Security Project” tabanlı Turkcell Maltepe Plaza'da bir toplantı yaptı. Pizzalar için koşa koşa gittik ama maalesef geç kaldığımızdan çok nasiplenemedik. Güzel bir toplantı oldu. Buradan tekrar Bedirhan Urgun ve Bünyamin Demir'e ev sahipliği için teşekkür ederim. Güvenlik sektöründen görüşmek isteyip görüşemediğim sayılı kişi kaldı ama bir gün görüşeceğiz. :) OnurYılmaz toplantıdan birkaç gün önce İstanbul’daydı etkinliğe katılır diye düşünüyordum ama dönmek zorunda kalmıştı, görüşemedik başka sefere artık.

Eskilerden olup şimdi biraz daha sofistike işlerle uğraşan Kadir Başol ile görüştüm. Onun yaptığı işte gerçekten elit ve araştırılması gereken bir iş onun içinde araştırmalarım devam ediyor.Bu arada eski bir güvenlik yazılımı tekrar yeni versiyon ile gelebilirmiş onu da buradan bildirmiş olayım.

Gitmeden önce birçok görüşmeyi ayarlamıştım bunlardan en iyisi de şüphesiz Halil Öztürkci ile olandı. Kendisiyle Kadıköy’de oturduk uzun uzun sohbet ettik. Yemekleri yedik daha sonra keyifistanbul’a geçtik. Orada da yine konferanstan tanıyan Fatih Uylaş ile karşılaştık. Halil Abi ile de tanışıyorlarmış ama o mekânın sahibi olduğunu Halil abide bizde orada öğrendik. :) Halil Abi deneyimlerini uzun uzun anlattı onlarında ses kaydı var korsan Adli Bilişim eğitimini de paylaşırım belki. :) Şaka tabi ki Halil Abi’yi dinlemekten aklımıza gelmedi. :) Bu arada Halil Abi’den Viyana sözünü aldık kısa sürede bekliyoruz…

En son ise Signal Sec yeni ofisini ziyaret ettim. Orada da Celil Ünüver ve Evren Yalçın ile görüştüm. Yeni ofisleri tekrar hayırlı olsun. Yazılım geliştiriyorlar güzel işlere imza atıyorlar. En son ise SAFT adında mobil forensics yazılımı yayınladılar onu da buradan inceleyebilirsiniz.

Onun dışında özel olarak farklı birçok kişiyle de görüştüm onların isimlerini vermeyeyim kalsın deşifre etmeyelim onları. :) Baya yoğun bir Türkiye git gel oldu. Tatil demiyorum çünkü tatil sayılamaz. İçim biraz buruk döndüm ailemle yeteri kadar vakit ayıramadım evde yemek yediğim bile sayılı idi. Ama kendimi ve işlerimi toparladığımda fazlasıyla vakit ayıracağım kısa sürede emeklilik düşünüyorum mesela 45 olabilir önce işe başlamak gerekiyor tabi ki :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.